Termenii acordului nu au fost facuti publici, acestia cuprinzand conditii standard de finalizare a tranzactiei, inclusiv aprobarea acesteia de catre Banca Nationala a Romaniei si Consiliul Concurentei.

"Obiectivul este de a crea un grup bancar de succes, cu pozitie importanta pe piata din Europa de Sud-Est, prin achizitii si consolidari de institutii de credit de mici dimensiuni in regiune. Intrucat majoritatea bancilor din Romania si-au redus drastic creditarea, consideram ca oferirea de credite unui grup select de companii mici si mijlocii poate fi o afacere de succes. Cu o baza solida a capitalului, o echipa de conducere cu experienta si sprijinul financiar puternic al actionarilor, Romexterra se afla intr-o pozitie deosebita de a sustine economia Romaniei si de a functiona ca un catalizator al cresterii economice", a declarat Pierre Mellinger, seful diviziei Central and Eastern Europe Private Equity la PineBridge Investments, care a cumparat aproape 93% din actiunile MKB Romexterra Bank.

MKB Romexterra Bank a fost infiintata in anul 1993, iar in 2006 a fost preluata de catre grupul maghiar MKB Bank. Banca are o retea formata din 47 de sucursale si mai mult de 600 de angajati. Institutia de credit deserveste peste 82.000 de clienti persoane fizice si companii.

Citeste si:

PineBridge Investments administreaza active de peste 67,3 miliarde de dolari pentru clienti persoane fizice si institutionali.