Prima tranzactie bancara in criza: MKB Romexterra a fost vanduta

MKB Romexterra Bank, parte a grupului maghiar MKB, a fost vanduta catre un grup de investitori sustinuti de fondul american PineBridge Investments, iar obiectivul companiei este de a crea un grup bancar cu pozitie importanta in regiune prin preluari consolidari de banci mici.

Termenii acordului nu au fost facuti publici, acestia cuprinzand conditii standard de finalizare a tranzactiei, inclusiv aprobarea acesteia de catre Banca Nationala a Romaniei si Consiliul Concurentei.

"Obiectivul este de a crea un grup bancar de succes, cu pozitie importanta pe piata din Europa de Sud-Est, prin achizitii si consolidari de institutii de credit de mici dimensiuni in regiune. Intrucat majoritatea bancilor din Romania si-au redus drastic creditarea, consideram ca oferirea de credite unui grup select de companii mici si mijlocii poate fi o afacere de succes. Cu o baza solida a capitalului, o echipa de conducere cu experienta si sprijinul financiar puternic al actionarilor, Romexterra se afla intr-o pozitie deosebita de a sustine economia Romaniei si de a functiona ca un catalizator al cresterii economice", a declarat Pierre Mellinger, seful diviziei Central and Eastern Europe Private Equity la PineBridge Investments, care a cumparat aproape 93% din actiunile MKB Romexterra Bank.

MKB Romexterra Bank a fost infiintata in anul 1993, iar in 2006 a fost preluata de catre grupul maghiar MKB Bank. Banca are o retea formata din 47 de sucursale si mai mult de 600 de angajati. Institutia de credit deserveste peste 82.000 de clienti persoane fizice si companii.

PineBridge Investments administreaza active de peste 67,3 miliarde de dolari pentru clienti persoane fizice si institutionali.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri