Cursul de schimb a oscilat nesemnificativ peste 4,37 lei/euro in prima ora a sedintei interbancare de vineri, intr-o piata linistita si cu volume reduse de valuta tranzactionata.
Primele operatiuni au fost realizate la 4,3730 - 4,3745 lei/euro, foarte aproape de ultimele cotatii de joi, de 4,3725 - 4,3740 lei/euro, scrie Mediafax.

Ulterior, rata de schimb a scazut nesemnificativ sub nivelul de la inchiderea sedintei precedente, in cadrul unor tranzactii cu volume reduse de valuta. Astfel, in jurul orei 10:00, bancile cotau euro la 4,3720 - 4,3735 lei.

Dupa prima ora a sedintei de la Bucuresti, zlotul era in stagnare in raport cu euro, iar forintul se deprecia cu 0,2%.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat joi un curs de referinta cu doar 0,05 bani mai redus, de 4,3741 lei/euro.In sesiunea precedenta, rata oficiala s-a situat la 4,3746 lei/euro.

Leul s-a apreciat fata de dolarul american, iar cursul a scazut cu 0,41 bani, de la 3,3376 lei/dolar la 4,3335 lei/dolar.

In raport cu francul elvetian, referinta a coborat cu 0,29 bani, de la 3,6409 unitati, la 3,6380 unitati/franc.

Bancile comerciale au practicat vineri dimineata dobanzi de 3% - 3,5% pe an pentru pentru sumele pe care le plaseaza intre ele pe termen de o zi, in crestere fata de randamentele de joi, de 1,82% - 2,32% pe an.

Dealerii spun ca cresterea ar fi determinata de faptul ca piata va fi inchisa luni cu ocazia sarbatorii de Paste pe rit ortodox si unele banci opteaza sa faca plasamentele la o dobanda mai mare intrucat si perioada de plasament este mai mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri