Tariful pentru acest serviciu, denumit Eurogiro Cont, va fi platit in lei si va include o suma reprezentand 3,7% din valoarea transferului, la care se adauga tariful fix de 2,50 lei, noteaza Mediafax.

Potrivit Postei Romane, prin intermediul acestui serviciu se pot trimite sume de bani in numerar in orice cont bancar din strainatate si se pot achita plati din intreaga lume, in numerar, de la orice titular al unui cont bancar de la orice banca din lume, precum si de la orice administratie postala care are un acord cu Deutsche Bank.

De asemenea, expeditorii din intreaga lume, titulari de conturi bancare, pot transmite beneficiarii din Romania sume exprimate in 40 de valute.

Pentru expedierea unei sume de bani prin Eurogiro Cont, clientul trebuie sa se prezinte la unul dintre oficiile postale desemnate pentru acest serviciu, unde va completa formularul de mandat Eurogiro cu numele, prenumele si adresa destinatarului, numar cont in format IBAN si SWIFT BIC-ul bancii destinatarului, tara de destinatie, numele, prenumele, adresa expeditorului si codul numeric personal, precum si suma pe care doreste sa o expedieze.

Citeste si:

In cazul achitarii unui mandat Eurogiro Cont sosit in Romania, destinatarul va fi avizat la domiciliul de sosirea acestuia pentru a se prezenta la sediul oficiului postal, in vederea incasarii sumei.

Indiferent de valuta in care a fost initiat transferul, beneficiarul incaseaza suma numai in euro. Destinatarul trebuie sa prezinte un act de identitate valabil.

Lista celor 231 de tari unde/de unde se pot trimite/primi transferuri internationale de bani prin sistemul EUROGIRO Cont poate fi accesata pe site-ul Postei Romane.