Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, miercuri seara, ca a aflat abia acum ca tinta de colectare la buget a veniturilor reprezentand cel putin 1,5% din PIB in termen de doua luni este una nerealista si ca ar fi preferat sa fie anuntat din timp despre acest lucru, informeaza Mediafax.
El a aratat totodata ca noul presedinte al ANAF i-a fost recomandat de catre "persoane competente, nu de partid" si ca acesta are un CV impecabil.

"Are un singur defect, nu prea apartine vreunui partid. Mi-l asum si cred ca nu va dezamagi", a spus Ungureanu, la postul B1 TV.

In luna februarie, seful Guvernului a cerut ministrilor si sefilor de autoritati implicati in combaterea evaziunii fiscale ca, in termen de doua luni, sa verse la buget venituri reprezentand cel putin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a doua miliarde de euro, in special din actiuni impotriva contrabandei cu alcool si produse vegetale.

El a precizat atunci ca impunerea unui plafon ridicat de venituri obtinute intr-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii nu presupune o "capcana" pentru demiterea sefului ANAF, ci o metoda prin care va fi stabilita eficienta fiecarei persoane implicate.
Marti, la implinirea acestui termen, Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in urma unei discutii avute cu premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Blejnar a afirmat ca tinta stabilita pentru ANAF privind veniturile la buget nu este realizabila.

Conducerea ANAF va fi preluata de catre Serban Pop, fost vicepresedinte al agentiei in perioada in care Guvernul era condus de Calin Popescu Tariceanu si a fost schimbat prin decizie a premierului Emil Boc, in ianuarie 2009.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut noii conduceri a Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa colecteze venituri la bugetul de stat in echivalentul a 1,5% de PIB in doua luni sau sa prezinte in interval de o saptamana o alta propunere, daca apreciaza ca obiectivul este nerealist.

"Daca noua conducere considera ca tinta de 1,5% pentru doua luni nu este realista, are la dispozitie o saptamana sa vina cu propria evaluare legata de ce inseamna imbunatatirea activitatii ANAF", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, la finalul sedintei comitetului de combatere a evaziunii fiscale.

El a amintit ca un nivel de performanta identic i-a fos impus si fostului presedinte ANAF, Sorin Blejnar, si ca tinta nu a fost atinsa, dar nici contestata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri