El a aratat totodata ca noul presedinte al ANAF i-a fost recomandat de catre "persoane competente, nu de partid" si ca acesta are un CV impecabil.

"Are un singur defect, nu prea apartine vreunui partid. Mi-l asum si cred ca nu va dezamagi", a spus Ungureanu, la postul B1 TV.

In luna februarie, seful Guvernului a cerut ministrilor si sefilor de autoritati implicati in combaterea evaziunii fiscale ca, in termen de doua luni, sa verse la buget venituri reprezentand cel putin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a doua miliarde de euro, in special din actiuni impotriva contrabandei cu alcool si produse vegetale.

El a precizat atunci ca impunerea unui plafon ridicat de venituri obtinute intr-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii nu presupune o "capcana" pentru demiterea sefului ANAF, ci o metoda prin care va fi stabilita eficienta fiecarei persoane implicate.
Marti, la implinirea acestui termen, Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in urma unei discutii avute cu premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Blejnar a afirmat ca tinta stabilita pentru ANAF privind veniturile la buget nu este realizabila.

Citeste si:

Conducerea ANAF va fi preluata de catre Serban Pop, fost vicepresedinte al agentiei in perioada in care Guvernul era condus de Calin Popescu Tariceanu si a fost schimbat prin decizie a premierului Emil Boc, in ianuarie 2009.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut noii conduceri a Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa colecteze venituri la bugetul de stat in echivalentul a 1,5% de PIB in doua luni sau sa prezinte in interval de o saptamana o alta propunere, daca apreciaza ca obiectivul este nerealist.

"Daca noua conducere considera ca tinta de 1,5% pentru doua luni nu este realista, are la dispozitie o saptamana sa vina cu propria evaluare legata de ce inseamna imbunatatirea activitatii ANAF", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, la finalul sedintei comitetului de combatere a evaziunii fiscale.

El a amintit ca un nivel de performanta identic i-a fos impus si fostului presedinte ANAF, Sorin Blejnar, si ca tinta nu a fost atinsa, dar nici contestata.