Moneda nationala a fost stabila in prima parte a sesiunii interbancare de vineri, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,3745 lei/euro, apropiat de cel de joi, de 4,3748 lei/euro.
Leul s-a apreciat usor in raport cu dolarul american, iar referinta a coborat cu 0,91 bani, de la 3,3308 lei/dolar la 3,3217 lei/dolar, scrie Mediafax.

Pentru francul elvetian, cursul a scazut nesemnificativ, de la 3,6408 lei/franc, la 3,6401 lei/franc.
Bancile au cotat euro la 4,3715 - 4,3735 lei in debutul zilei, in scadere fata de inchiderea de joi, cand schimburile s-au incheiat la 4,3740 - 4,3745 lei/euro.

Cotatiile au inceput ulterior sa urce, iar in prima parte a sedintei au oscilat aproape de intervalul 4,3740 - 4,3750 lei/euro.

Valutele din regiune inregistreaza, de asemenea, variatii reduse, iar volumele tranzactionate sunt mici pe toate pietele vecine.

Dobanzile practicate de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au urcat de la 3,06 - 3,56% la 3,33 - 3,83%. Potrivit unor dealeri, presiunea asupra ratelor de dobanda este sustinuta de trei banci locale (Banca Transilvania, Banca Comerciala Carpatica si CEC), singurii dealeri primari care au cumparat obligatiunile pe cinci ani emise joi de MFP.

Aceleasi banci au prezentat un apetit ridicat pentru instrumentele vandute de Ministerul Finantelor pe parcursul ultimelor cinci luni, in unele licitatii fiind singurii cumparatori.
In acelasi timp, dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana au urcat de la 3,42 - 3,92% la 4,06 - 4,56%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri