Piata asigurarilor de viata va continua sa se mentina pe un trend pozitiv si in acest an, avansul subscrierilor urmand sa se situeze sub 10%, de la 1,7 miliarde de lei in 2011, a declarat, luni, directorul general al Alico Romania, Theodor Alexandrescu.

"Pe categorii de produse, politele de viata garantate si de sanatate vor creste, in timp cele cu componenta investitionala (unit-linked) vor scadea. O stagnare a vanzarilor vor cunoaste si politele de viata cu componenta de economisire, vandute prin intermediul bancilor", a spus Alexandrescu, citat de Mediafax.

In 2011, potrivit datelor autoritatii de reglementare, asigurarile de viata au urcat cu 4,6%, la 1,74 miliarde de lei.

Politele traditionale (clasa I) au generat venituri de 1,07 miliarde de lei, avansul fata de 2010 fiind de 6,7%, in timp ce asigurarile cu componenta investitionala (clasa III) au scazut cu 0,8%, la 612,8 milioane de lei.

Asigurarile de viata traditionale si cele cu componenta investitionala de tip unit-linked detin, cumulat, 96,82% din totalul subscrierilor, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Alexandrescu a spus ca Alico Asigurari a platit despagubiri in suma de 22 milioane de lei, comparativ cu 21,2 milioane de lei in 2010.

"Banii au fost incasati de circa 11.800 de persoane, dintre care una a primit 100.000 de euro, cea mai mai mare suma platita in 2011", a spus seful asiguratorului.

El a mentionat ca, de la infiintare, cea mai mare despagubire platita de Alico a fost de circa 240.000 de euro.

Potrivit lui Alexandrescu, in 2011 circa 750.000 de persoane erau acoperite prin intermediul unei polite Alico.

Intrebat despre volumul primelor subscrise in 2011, seful Alico a spus ca cifrele privind veniturile vor date publicitatii la finele lunii aprilie.

Infiintata in 1998, Alico Asigurari este al treilea asigurator local de viata in functie de primele subscrise, dupa ING Asigurari de Viata si BCR Asigurari de Viata.

La 1 noiembrie 2010, MetLife (Statele Unite) a achizitionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurari si Alico Pensii sunt companii afiliate MetLife.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Aegon: Romanii nu sunt pregatiti sa discute despre riscul de deces