Pana la inceputul acestui an, Carpatica a calculat rezultatele luand in considerare standardele de raportare locale (RAS). Din 2012, toate bancile utilizeaza standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

Activele BCC se situau la finele lunii martie la 4,23 miliarde lei, cu 12% peste valoarea de la finalul anului trecut, de 3,78 miliarde lei.

Creditele si angajamentele acordate firmelor si populatiei insumeaza 1,1 miliarde lei, cu 15% peste soldul de la finele anului trecut, dar reprezinta numai 25% din totalul activelor.

Ponderea cea mai importanta in activ o detin efectele publice si valorile asimilate, acestea reprezentand in total 50% la sfarsitul trimestrului I al anului 2012, respectiv 2,11 miliarde lei.

In ceea ce priveste elementele de pasiv, datoriile privind institutiile de credit sunt totalizeaza 1,3 miliarde lei, cea mai importanta parte este detinuta de depozitele atrase de la clientela, in suma de 2,5 miliarde lei, adica peste 58% din total.

"In 2012 banca isi concentreaza toate resursele pentru a asigura revenirea cu caracter de permanenta in zona de profitabilitate" a declarat intr-un comunicat directorul general al bancii, Nicolae Surdu.

Citeste si:

Banca a programat pentru acest an investitii de 7,8 milioane lei, bani din care 3,1 milioane lei vor fi distributi catre proiecte si solutii informatice.

Carpatica este controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, care detine indirect aproape 46% din actiuni. In nume propriu controleaza 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%.

Unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tanase, are 11,22% din actiuni. Totodata, fiul unui fost partener de afaceri al lui Carabulea, Alin Albu, detine un pachet de sub 5% din actiuni.

In actionariat se afla, printre altii, persoanele fizice Antonio Gian Olivo - 4,79% si Lucio Olivo - 5,77%.

Actiunile bancii au inchis sesiunea de marti in crestere cu 4,02%, la 0,0595 lei. La acest pret, capitalizarea Carpatica este de 187,2 milioane lei (42,7 milioane euro).