"A fost o AGA linistita, toate punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate", au afirmat sursele citate.

Administratorii au propus ca 122,5 milioane lei sa fie utilizati din rezervele constituite din profitul de anul trecut, iar 6,1 milioane lei sa provina din rezervele din anii anteriori. Inca 732.000 de lei ar urma sa provina din unele prime de emisiune.

Banca Transilvania a inregistrat anul trecut un profit net de 131,8 milioane lei (31 milioane euro), cu 35% peste castigul din 2010, pe fondul continuarii cresterii creditarii si veniturilor din dobanzi si scaderii cheltuielilor cu provizioanele.

In schimbul banilor cu care va fi majorat capitalul, banca va emite actiuni pe care le va acorda gratuit actionarilor.

In AGA, Vasile Puscas, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene si negociator sef al Romaniei cu UE, a fost ales membru in Consiliul de Administratie al bancii. El a depus singura candidatura pentru locul in CA ramas vacant dupa demisia lui Robert Rekkers din functia de membru CA si director general.

Totodata, actionarii au aprobat si bugetul de venitui si cheltuieli pentru acest an. Bugetul este intocmit pe standardele IFRS si prevede un profit brut in crestere cu 20%, la 334,7 milioane lei (76,5 milioane euro), si o majorare a activelor cu 11%, la 28,53 miliarde lei (6,52 miliarde euro).

Citeste si:

Actionarii si-au dat acordul si pentru lansarea unei emisiuni de obligatiuni convertibile in valoare de 30 milioane euro.

Cea mai recenta emisiune de obligatiuni convertibile a Bancii Transilvania a fost in 2005, cand banca a emis obligatiuni cu o maturitate de cinci ani prin care a atras 24,1 milioane dolari.

Totodata, AGA a aprobat un nou program de rascumparare de actiuni. Programul vizeaza un pachet de titluri reprezentand 0,84% din totalul actiunilor bancii. Titlurile vor fi preluate la un pret de cel mult 2 lei/actiune.

In functie de cel mai recent pret de la bursa, pachetul de actiuni este evaluat la 18,5 milioane lei (4,2 milioane euro), iar in functie de pretul maxim de rascumparare, valoarea este de 30 milioane lei (6,8 milioane euro).