Cornelia Coman, director General ING Asigurari de Viata, va prelua functia de director General ING Asigurari de Viata si Pensii Ungaria, incepand cu data de 1 iunie 2012.

Cornelia Coman il urmeaza in functie pe Zsolt Kovacs, care a parasit grupul ING. In perioada imediat urmatoare, Cornelia Coman isi va desfasura activitatea atat in Romania, cat si in Ungaria, pana in momentul in care va putea sa transfere responsabilitatile succesorului sau, care urmeaza a fi anuntat in curand.

Ea s-a alaturat echipei ING Asigurari de Viata la 1 iunie 1998, ca actuar, iar in perioada 2001-2006 a ocupat pozitia de director Actuariat si Management al Investitiilor. In 2006, ea a fost numita director general adjunct, iar in 2008 a preluat conducerea a companiei in calitatea de director general al ING Asigurari de Viata. Ea a fost aleasa vicepresedinte UNSAR din 2008 si presedinte APAPR din 2011.

„Misiunea mea va insemna continuarea demersurilor de dezvoltare a activitatilor ING de asigurari si pensii de acolo, dar si promovarea intereselor clientilor, care a reprezentat pentru mine o preocupare permanenta si pe piata din Romania”, spune Cornelia Aurelia Coman.

ING este prezenta pe piata de asigurari de viata din Ungaria din anul aul 1991 si este liderul acestei piete din 1997, cu o cota de piata de 16,2%.

Pana la finalizarea procesului de selectie pentru un nou CEO pentru divizia de asigurari a ING din Romania, Adrian Lupescu, Chief Financial Officer ING Asigurari de Viata, va asigura interimatul conducerii companiei. Adrian Lupescu si-a inceput cariera alaturi de ING in anul 1998, ocupand pozitiile de actuar, director al departamentului de actuariat, director al departamentului de risc, iar de anul trecut conduce departamentul financiar al ING Asigurari de Viata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cornelia Coman preia functia de CEO a NN Spania