Millennium Bank Romania si-a redus pierderile cu 47,5% in primul trimestru, de la 6,4 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 3,4 milioane de euro, a anuntat grupul financiar portughez care controleaza banca, informeaza Mediafax.
Imbunatatirea rezultatului pentru primul trimestru a fost sustinuta de reducerea provizioanelor constituite pentru credite neperformante, noteaza grupul Millennium in raportul financiar.

Veniturile din operatiuni bancare ale Millennium Bank Romania au scazut cu 19,4%, de la 6,4 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut la 5,2 milioane de euro in acest an, in timp ce costurile operationale au scazut cu un procent apropiat, de 18%, de la 10,9 milioane de euro la 9 milioane de euro.

Soldul brut al creditelor a urcat cu 19,2% in intervalul analizat, de la 343 milioane de euro la 409 milioane de euro. La sfarsitul anului trecut, soldul creditelor se situa la 398 milioane de euro.

Depozitele clientilor au avansat cu numai 0,9%, de la 293 milioane de euro la 295 milioane de euro. Banca noteaza ca evolutia depozitelor a fost conditionata de politica de protectie a veniturilor nete din dobanzi. In decembrie, banca avea in Romania depozite ale clientilor de 275 milioane de euro.

Reteaua de sucursale a Millennium Bank Romania a scazut de la 66 de unitati in martie anul trecut la 65 de unitati in martie anul acesta, in timp ce numarul angajatilor a coborat de la 699 la 689 in aceasta perioada. La sfarsitul anului trecut, reteaua Millennium Bank Romania era formata din 66 de unitati, cu 690 de angajati.
Anul trecut, Millennium Romania a avut pierderi de 17,8 milioane de euro, cu 24,5% mai mici fata de 23,6 milioane de euro in anul anterior.

La nivel de grup, Millennium BCP a raportat pentru primul trimestru o scadere a profitului net de 55%, la 41 milioane de euro, din cauza agravarii recesiunii economice pe piata de origine, Portugalia. Rezultatul a fost insa mai bun compartiv cu estimarile analistilor consultati de Reuters, de 29 milioane de euro.

Sursa foto: compania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri