Imbunatatirea rezultatului pentru primul trimestru a fost sustinuta de reducerea provizioanelor constituite pentru credite neperformante, noteaza grupul Millennium in raportul financiar.

Veniturile din operatiuni bancare ale Millennium Bank Romania au scazut cu 19,4%, de la 6,4 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut la 5,2 milioane de euro in acest an, in timp ce costurile operationale au scazut cu un procent apropiat, de 18%, de la 10,9 milioane de euro la 9 milioane de euro.

Soldul brut al creditelor a urcat cu 19,2% in intervalul analizat, de la 343 milioane de euro la 409 milioane de euro. La sfarsitul anului trecut, soldul creditelor se situa la 398 milioane de euro.

Depozitele clientilor au avansat cu numai 0,9%, de la 293 milioane de euro la 295 milioane de euro. Banca noteaza ca evolutia depozitelor a fost conditionata de politica de protectie a veniturilor nete din dobanzi. In decembrie, banca avea in Romania depozite ale clientilor de 275 milioane de euro.

Citeste si:

Reteaua de sucursale a Millennium Bank Romania a scazut de la 66 de unitati in martie anul trecut la 65 de unitati in martie anul acesta, in timp ce numarul angajatilor a coborat de la 699 la 689 in aceasta perioada. La sfarsitul anului trecut, reteaua Millennium Bank Romania era formata din 66 de unitati, cu 690 de angajati.
Anul trecut, Millennium Romania a avut pierderi de 17,8 milioane de euro, cu 24,5% mai mici fata de 23,6 milioane de euro in anul anterior.

La nivel de grup, Millennium BCP a raportat pentru primul trimestru o scadere a profitului net de 55%, la 41 milioane de euro, din cauza agravarii recesiunii economice pe piata de origine, Portugalia. Rezultatul a fost insa mai bun compartiv cu estimarile analistilor consultati de Reuters, de 29 milioane de euro.

Sursa foto: compania.