Premierul Victor Ponta a declarat, referitor la evolutia cursului de schimb, ca aceasta nu a avut legatura cu Romania si ca increderea lui in guvernatorul Bancii Nationale i-a fost confirmata, adaugand ca stia pe ce se bazeaza.
"V-am spus inca de zilele trecute ca am incredere foarte mare in ceea ce am discutat cu guvernatorul Bancii Nationale si ca aceasta evolutie a cursului de schimb nu avea legatura cu Romania, ci avea legatura cu tot ceea ce se intampla pe plan european, motiv pentru care si alte monede, fie ca a fost vorba de zlot, de coroana, de forint, au suferit poate chiar mai mult decat leul. Cand v-am spus ca am incredere in modul de gestionare a acestei situatii de catre Banca Nationala stiam pe ce ma bazez", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Acesta a spus ca apreciaza cea mai mare parte a mass-media care, in opinia sa, s-a comportat responsabil si serios, dar ca a fost "deranjat de o televiziune care dadea cum a pierdut BNR batalia, cum se prabuseste leul fata de euro".

"Mi s-a parut extrem de iresponsabil. Ca sa nu fac ca domnul Basescu si sa precizez de cine e vorba, de televiziunea marelui meu prieten domnul Ghita, de RTV. Citeam, veneau in fiecare zi ca pica leul. Eu cred ca mass-media are o sarcina de a fi responsabila ca si noi, oamenii politici, cand e vorba de lucruri atat de importante si cand am avut incredere ca Banca Nationala si domnul Isarescu au control asupra situatiei stiam pe ce ma bazez", a spus Ponta.

Cursul de referinta anuntat de BNR a scazut joi cu 0,28 bani, la 4,4435 lei/euro, dupa patru zile consecutive in care rata oficiala a depasit record dupa record, iar dealerii spun ca BNR a continuat sa intervina indirect dupa ce cotatiile au revenit aproape de 4,4450 lei/euro.
Banca centrala a afisat miercuri cel mai ridicat curs de referinta leu/euro din istorie, de 4,4463 unitati.

Cursul leului fata de euro s-a depreciat de la inceputul lunii mai pana miercuri cu 1,1%, initial din cauza turbulentelor de pe scena politica locala, la care s-au adaugat ulterior temerile privind soliditatea zonei euro.

In acest an, leul a scazut cu 2,93% in raport cu euro, de la un curs de 4,3197 lei/euro la finalul lunii decembrie.

Victor Ponta a participat, joi, la Conferinta Internationala "Nuclear 2012" gazduita de ICN Mioveni, unde a prezentat o lucrare cu tema "Strategia pro¬ducerii energiei nucleare, in context national si international.

Ulterior, premierul a ajuns la Uzina Dacia de la Mioveni, unde a vizitat linia de montaj, luand act de problemele si doleantele ridicate de directorul general al uzinelor, Jerome Olive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri