Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, a semnat marti doua contracte de finantare nerambursabila, pentru constructia unei microhidrocentrale in judetul Arges si a unei centrale de cogenerare pentru Prefab SA, proiecte de aproape 150 milioane lei, conform Mediafax.
Beneficiarul primului proiect - "Amenajarea hidroenergetica de mica putere a bazinului raului Braita" - este firma Construct ECI Company 2000.

Valoarea totala a proiectului, depus in anul 2010, este de 125,8 milioane lei, din care suma maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice, este de 52,56 milioane lei (60% din valoarea totala eligibila a proiectului).

Microhidrocentrala va avea o putere instalata de 5,1 MW si va asigura consumul pentru circa 23 000 de consumatori finali.

Cealalta investitie vizeaza constructia unei centrale de cogenerare (productia de energie electrica si termica) pentru imbunatatirea eficientei energetice a activitatii Prefab.

Valoarea proiectului este de 22,4 milioane lei, din care suma maxima eligibila nerambursabila este de 10,19 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri