Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, a semnat marti doua contracte de finantare nerambursabila, pentru constructia unei microhidrocentrale in judetul Arges si a unei centrale de cogenerare pentru Prefab SA, proiecte de aproape 150 milioane lei, conform Mediafax.

Beneficiarul primului proiect - "Amenajarea hidroenergetica de mica putere a bazinului raului Braita" - este firma Construct ECI Company 2000.

Valoarea totala a proiectului, depus in anul 2010, este de 125,8 milioane lei, din care suma maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice, este de 52,56 milioane lei (60% din valoarea totala eligibila a proiectului).

Microhidrocentrala va avea o putere instalata de 5,1 MW si va asigura consumul pentru circa 23 000 de consumatori finali.

Cealalta investitie vizeaza constructia unei centrale de cogenerare (productia de energie electrica si termica) pentru imbunatatirea eficientei energetice a activitatii Prefab.

Valoarea proiectului este de 22,4 milioane lei, din care suma maxima eligibila nerambursabila este de 10,19 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Finantare nerambursabila 2019: 4 programe la care sa aplici