Rezervele valutare la BNR au scazut in luna mai cu 817 milioane de euro, de la 34,33 miliarde euro la 33,52 miliarde euro, in conditiile in care Ministerul Finantelor Publice a achitat in aceasta perioada un imprumut scadent in valuta, cu o valoare de 760 de milioane euro.

In luna mai, BNR a inregistrat intrari de 1,86 miliarde de euro, rezultate din modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, noteaza Mediafax.

Concomitent, au iesit de la rezerva valutara 2,68 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta (inclusiv suma de 759,5 milioane euro reprezentand rambursarea emisiunii de euroobligatiuni a Ministerului Finantelor Publice scadenta pe data de 8 mai 2012) si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,2 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 mai 2012 au fost de 37,72 miliarde milioane euro, fata de 38,52 miliarde euro la 30 aprilie 2012.

Platile scadente in luna iunie 2012 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 263,88 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Euro ajunge la un nou MAXIM ISTORIC: a trecut de 4,8 lei
Setari Cookie-uri