Astfel, ratingul atribuit BCR pentru depozite pe termen lung in moneda locala a fost coborat de la "Baa2" la "Ba1", iar calificativul pentru depozite pe termen lung in valuta a fost redus de la "Baa3" la "Ba1", ambele cu perspectiva negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, noteaza Mediafax.

Totodata, ratingurile Raiffeisen Bank SA pentru depozite pe termen lung in moneda locala si valuta au fost coborate de la "Baa3" la "Ba1", cu perspectiva stabila, potrivit unui alt comunicat remis joi de Moody's.

Agentia a coborat calificativele subsidiarelor Erste din Cehia si Romania, confirmand totodata ratingul unitatii din Ungaria.
In cazul Raiffeisen, Moody's a retrogradat subsidiarele din Slovacia, Romania si Ucraina si a confirmat ratingul diviziei din Rusia.

Citeste si:

Actiunile au fost determinate de actiunile de rating efectuate miercuri de Moody's pentru sapte banci din Germania, inclusiv Commerzbank, si trei din Austria, respectiv Erste, Raiffeisen si UniCredit Bank Austria, care controleaza si subsidiarele din Europa Centrala si de Est a grupului italian UniCredit.

Agentia considera ca grupurile financiare amintite sunt vulnerabile la conditiile dificile de pe unele piete din Europa Centrala si de Est si la noi socuri provocate de criza din zona euro.

Ratingul Erste Group Bank a fost coborat miercuri cu doua trepte, la "A3", in timp ce calificativele Raiffeisen si UniCredit Bank Austria au fost reduse cu cate o treapta, la "A2", respectiv "A3".