Moneda nationala se tranzactiona in jurul cotatiei de 4,4640 lei/euro la finalul sesiunii de joi, aproape de nivelul de miercuri, in timp ce valutele din regiune au castigat pana la 2% fata de euro dupa decizia bancii centrale a Chinei de a reduce dobanda cheie pentru a sustine economia, informeaza Mediafax.
Leul a fost singura moneda din regiune care nu a beneficat de sentimentul pozitiv din regiune, iar dealerii explica aceasta evolutie prin faptul ca moneda nationala nu s-a corelat in ultima perioada nici cu deprecierile masive, fiind destul de stabil.

"Aceasta evolutie este rezultatul interventiilor BNR. Leul nu are motive sa se aprecieze, intrucat nu s-a corelat nici la pierderile din ultimele sesiuni. Au fost cativa straini care au incercat sa-l aprecieze dimineata, insa cererea comerciala de euro a intors cotatiile pe crestere", a spus dealerul unei banci.

Primele schimburie ale zilei au dus cotatiile pana la un minim de 4,4565 lei/euro, in scadere fata de nivelul de miercuri seara, cand euro era schimbat pentru 4,4625 - 4,4640 lei.

Ulterior, cererea comerciala de euro a intors cursul peste 4,46 lei/euro, iar maximul zilei a fost de 4,4670 lei/euro.

Sentimentul pozitiv din regiune a fost sustinut de anuntul privind scaderea dobanzii de politica monetara din China, pentru prima data din 2008, pentru a stimula cresterea economica pe fondul caderii cererii din zona euro, decizia contribuind la cresterea burselor europene si a indicilor futures pentru pietele din SUA si Asia.

Un alt factor care a sustinut cresterile pe pietele internationale a fost rezultatul unor licitatii de vanzare de obligatiuni din Spania, unde statul a reusit sa imprumute 2 miliarde euro, atingand fara probleme tinta propusa. Costurile de finantare au urcat insa simtitor.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat joi un curs de referinta pentru euro de 4,4625 unitati, in scadere cu 0,17 bani fata de miercuri, iar rata de schimb oficiala pentru dolar a coborat cu 2,36 bani, la 3,5455 lei/euro.

Pentru francul elvetian rata de schimb a coborat cu 0,33 bani, de la 3,7182 lei/franc la 3,7152 lei/franc.

Bancile comerciale practica dobanzi de 4,91 - 5,39% pe an pentru plasamentele cu scadenta la o zi, apropiate de cele din sesiunea precedenta, in timp ce randamentele pentru o saptamana se plaseaza la 4,91 - 5,39%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri