MediHelp International, cel mai mare broker din Europa Centrala si de Est, specializat in asigurari medicale internationale, a lansat primul produs propriu pe piata locala, denumit MediHelp Healthcare Plan, cu acoperire in spatiul european.
Libertatea de circulatie a marfurilor, persoanelor si a serviciilor financiare in cadrul Uniunii Europene a stimulat implicit si companiile de asigurari de sanatate se ofere servicii cu acoperire internationala.

Un exemplu in acest sens este reprezentat de tendinta romanilor de a lucra, locui si studia in strainatate. Conform unui studiu CURS, in acest an, o pondere de 20% dintre romani planuiesc sa lucreaze in strainatate, 8% vor sa calatoreasca in alte tari, iar 1% intentioneaza sa plece la studii in afara granitelor Romaniei.

In plus, conform UNESCO Higher Education Statistics, numarul romanilor care studiaza in strainatate a crescut in ultimii 10 ani cu 52% si continua pe un trend ascendent. Romanii prefera tari precum Italia, Franta, Germania, Marea Britanie sau Spania pentru studiu, in timp ce Germania, Spania, Marea Britanie si Tarile Nordice sunt cele mai uzuale destinatii pentru cei care isi cauta un loc de munca in afara tarii.

Asadar, potrivit companiei solutia de asigurare MediHelp Healthcare Plan ofera ingrijire medicala in intreg spatiul european si cheltuieli de spitalizare acoperite de pana la 1,2 milioane de euro. Acestea includ, spitalizare, costul ingrijirolor medicale, asistenta medicala ambulatorie, costul interventiilor chirurgicale si toate serviciile de urgenta.

De asemenea, valoarea primelor practicate de MediHelp este structurata in functie de varsta clientului. Astfel, pentru un client cu varsta de pana la 39 de ani, valoarea primei medii ajunge la 1.000 de euro anual, intre 40 si 44 de ani - 1.100 de euro, intre 45 si 49 de ani - 1.240 de euro, intre 50 si 54 de ani - 1.550 de euro, intre 55 si 59 de ani - 1.850 de euro si respectiv, intre 60 si 64 de ani - 2.560 de euro pe an.

MediHelp International reprezinta mai multe companii de asigurari medicale internationale de top si este prezenta pe piata din Romania inca din anul 1999 si beneficiaza, potrivit propriilor estimari, de o rata de loialitate a portofoliului de 90%.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri