Consiliul de Administratie (CA) al Allianz-Tiriac Asigurari, a doua companie dupa subscrieri din piata de profil in 2011, l-a numit pe Remi Vrignaud in functia de CEO al companiei, incepand cu luna august din acest an, decizia fiind trimisa Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) spre aprobare.
Rangam Bir (foto), de origina indiana, detine functia de director general al companiei din Romania Allianz-Tiriac Asigurari incepand cu luna mai 2010, moment cand l-a inclocuit la carma asiguratorului pe Cristian Constantinescu, cel care a inceput sa construiasca Allianz-Tiriac in 1994, cand a infiintat, alaturi de alti doi specialisti in asigurari, societatea Asigurari "Ion Tiriac", denumirea fiind schimbata dupa preluarea unei participatii de 51% de catre grupul german Allianz in anul 2000.

Anterior, Rangam Bir a exercitat diverse functii de management in cadrul grupului Allianz printre care pe cele de vice-presedinte, regional chief business officer - Allianz New Europe (2006-2010), vice-presedinte, director asigurari de viata si sanatate/ vanzari si marketing - Allianz Europa centrala si de est (2004-2005), manager proiecte strategice - Allianz Europa centrala si de est (2002-2004).

Rangam Bir, directorul general al Allianz-Tiriac, a fost desemnat de compania pe care o conduce si care detine in prezent presedentia UNSAR sa exercite si functia de presedinte al Uniunii pana la urmatoarele alegeri care vor avea loc in 2013. Desemnarea a venit in urma anuntului retragerii din functie a fostului presedinte UNSAR, Cristian Constantinescu.

Pana in prezent, Vrignaud a detinut timp de 11 ani diferite functii de management in cadrul Allianz Elementar in Viena. Rangam Bir, la ora actuala director general al Allianz-Tiriac Asigurari, va prelua o functie in cadrul Allianz in Asia, in calitate de membru al echipei regionale de management din Singapore.

Numirea noului CEO al Allianz-Tiriac Asigurari este supusa tuturor aprobarilor legale necesare, potrivit companiei.

Subscrierile Allianz-Tiriac au scazut cu 10% la trei luni


Allianz-Tiriac a subscris, in primul trimestru, prime din asigurari generale si de viata in valoare de 230 milioane de lei, in scadere cu 10% fata de rezultatul inregistrat in ianuarie-martie 2011, dar profitul brut a urcat de la circa 3 milioane de lei la peste 8 milioane de lei.

In perioada analizata, primele subscrise din activitatea de asigurari generale au atins 206,5 milioane de lei, comparativ cu 231,7 milioane de lei in acelasi interval din 2011. Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a realizat vanzari de 23,7 milioane de lei, cu un milion de lei mai putin decat in primele trei luni din anul anterior.

Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asiguratorul este controlat de grupul Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri