Trezoreria a programat pentru iunie sa atraga 3,5 miliarde lei, insa a imprumutat doar 1,4 miliarde lei.

Pentru luna iulie, administartorii datoriei publice au planificat o singura licitatie pentru certificate de trezorerie, cu scadenta de 11 luni. Operatiunea se va derula pe 9 iulie, iar valoarea indicativa este de 700 milioane lei.

Finantele au mai stabilit lansarea unei emisiuni de obligatiuni cu scadenta la doi ani, pentru care va organiza doua licitatii, prin care vrea sa atraga 500 milioane lei si, respectiv 650 milioane lei.

Totodata, Ministerul Finantelor va redeschide o emisiune de obligatiuni pe patru ani, prin care vrea sa imprumute 400 milioane lei.

Citeste si:

Ministerul Finantelor a atras in acest an 35,95 miliarde de lei pe piata locala. La aceasta suma se adauga imprumuturi de 2,25 miliarde de dolari prin emisiuni de titluri pe piata SUA.

Randamentele au scazut treptat de la inceputul anului pana in aprilie, pe fondul reducerii ratei dobanzii de politica monetara de catre BNR. Acest trend s-a oprit insa in luna mai, cand BNR a decis sa intrerupa ciclul de reducere a ratei de politica monetara din cauza schimbarilor politice din Romania, care s-au suprapus pe intensificarea temerilor investitorilor cu privire la viitorul zonei euro.