MasterCard si Deutsche Telekom au anuntat un parteneriat european ce va permite utilizatorilor sa efectueze plati cu telefonul mobil, iar primul proiect va fi implementat in Polonia si Germania in decursul acestui an.
Platile mobile sunt unul dintre serviciile cu cea mai rapida crestere, in ultimii cinci ani.

Tot in 2012, utilizatorii germani vor avea ocazia sa testeze platile mobile, initial intr-un proiect pilot cu mobile phone tags si carduri, care va continua in prima jumatate a anului viitor cu un serviciu de portofel mobil.

Acest proiect va fi deschis si pentru alte banci emitente si parteneri. Deutsche Telekom va emite produse sub sigla MasterCard prin intermediul subsidiarei sale, compania ClickandBuy, care detine licenta e-money. Produsele vor fi lansate, de asemenea, si pe alte piete europene.

Portofelul mobil va fi realizat in mediul cartelei SIM a smartphone-urilor, ceea ce aduce avantaje evidente consumatorilor, tranzactia de plata este sigura, iar utilizatorul detine controlul total, pentru ca fiecare tranzactie este confirmata printr-un mesaj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri