"Acesta modificare va duce la cresterea sursei proprii de finantare a investitiei in cadrul Regiei Autonome Imprimeria Bancii Nationale a Romaniei cu 228 milioane lei. Investitia se refera la masina de tiparit in reflief, care va conduce la indeplinirea integrala a obiectivului principal de activitate al regiei, respectiv tiparirea biletelor de banca pentru asigurarea necesarului de numerar al tarii", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, citat de Mediafax.

Intr-un comunicat al Guvernului se arata insa ca sursa proprie de finantare a Imprimeriei va creste cu 228.000 lei, nu cu 228 milioane lei cum a indicat purtatorul de cuvant.

Conform memorandumului, prin aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2012 pemtru Imprimeria BNR, repartizarea profitului net va fi in cota de 50% sub forma de varsaminte la bugetul statului si 40% pentru constituirea sursei proprii de finantare.

Tot prin memorandum, numarul de personal al Imprimeriei a fost majorat cu sapte posturi, ca urmare a extinderii activitatii regiei, a mai spus Zaharescu.