"Propus pentru a ocupa postul de preaedinte director general al BRD - Groupe Societe Generale, domnul Alexandre Maymat a invocat motive personale care determina intoarcerea sa la Paris. In consecinta, banca a hotarat sa retraga candidatura domnului Maymat supusa autorizarii Bancii Nationale a Romaniei. Un nou candidat va fi propus aprobarii organelor statutare ale BRD si BNR. Presedintia interimara este asigurata in continuare de domnul Petre Bunescu, conform deciziei CA din 27.04.2012", se arata intr-un raport al BRD transmis la Bursa de Valori Bucuresti.

Maymat urma sa preia conducerea ca urmare a retragerii lui Guy Poupet, presedinte - director general al institutiei de credit. Anterior, Maymat a fost administrator si director general al Societe Generale Camerun.

La finele lunii aprilie, actionarii BRD au aprobat numirea lui Maymat in functia de administrator, sub conditia obtinerii aprobarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei.

Grupul financiar francez Societe Generale este actionarul majoritar al BRD si controleaza circa 59% din actiuni. In actionariat se regasesc si cele cinci SIF-uri, cel mai mare pachet, de putin peste 5% din titluri, fiind detinut de SIF Oltenia.