Millennium Bank Romania si-a diminuat cu 35,2% pierderile in primul semestru, de la 10,1 milioane de euro in prima jumatate a anului trecut la 6,5 milioane de euro, a anuntat grupul portughez Millennium bcp, care controleaza banca.
Veniturile din operatiuni bancare au scazut cu 28%, de la 14,6 milioane de euro la 10,5 milioane de euro, iar costurile operationale au coborat cu 19%, de la 20,7 milioane de euro la 16,7 milioane de euro, se arata in raportul financiar al grupului.

Soldul brut al creditelor a avansat cu 13,7%, de la 357 milioane de euro in iunie anul trecut la 406 milioane de euro la jumatatea acestui an. La sfarsitul anului trecut, soldul creditelor se situa la 398 milioane de euro.

Depozitele atrase de la clienti au urcat cu 20,4%, de la 248 milioane de euro la jumatatea anului trecut la 299 milioane de euro. In decembrie, banca avea in Romania depozite ale clientilor de 275 milioane de euro.

Millennium Bank Romania avea in iunie 65 de sucursale, la fel ca in martie, si 668 de angajati.

In primul trimestru, Millennium Bank Romania a avut pierderi de 3,4 milioane de euro, comparativ cu un rezultat negativ de 6,4 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

Grupul portughez Millennium bcp a raportat o pierdere de 544 milioane de euro pentru prima jumatate a anului, rezultatul fiind afectat de provizioanele constituite pentru operatiunile din Grecia, de cresterea portofoliului de credite neperformante pe piata de origine, Portugalia, si de criza din zona euro. In prima jumatate a anului trecut, banca portugheza a avut un profit de 114 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri