31 Iulie 2012

Cristian Sporis se intoarce la Raiffeisen Bank: Revine pe pozitia de vicepresedinte corporate



Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Cristian Sporis (foto stanga) se va intoarce in august la Raiffeisen Bank, unde va prelua pozitia de vicepresedinte responsabil cu divizia corporate a bancii, detinuta pana la jumatatea anului de Marinel Burduja, informeaza Mediafax.

Sporis a fost numit secretar de stat responsabil cu Trezoreria in luna februarie, imediat dupa instalarea Guvernului Ungureanu, inlocuindu-l pe Bogdan Dragoi, care preluase functia de ministru al Finantelor Publice.

Dupa instalarea guvernului Ponta, Sporis a fost unul dintre putinii secretari de stat care au ramas pe pozitie, fiind considerat apolitic si beneficiind si de sprijinul Bancii Nationale a Romaniei, care a insistat ca la conducerea Trezoreriei trebuie sa se gaseasca un specialist cu experienta in piata bancara.

Propunerea de a fi vicepresedinte de corporate la Raiffeisen Bank l-a facut insa pe Sporis sa renunte la pozitia de secretar de stat.

Divizia corporate a Raiffeisen are trei segmente mari - corporatii multinationale, corporatii locale mari si corporatii medii & regiuni, alaturi de care sunt organizate structuri distincte pe cash management si finantari de proiecte.

In varsta de 36 de ani, Sporis a abosolvit Facultatea de Finante - Banci a Academiei de Studii Economice si a lucrat prima data in trezorerie la sucursala din Romania a Bancii Nationale a Greciei.

El a activat la trezoreria Raiffeisen din 2002, la putin timp dupa preluarea Bancii Agricole de catre grupul austriac. In ianuarie 2003 a fost promovat director executiv al bancii pe trezorerie, iar din martie 2005 a ocupat pozitia de director executiv al bancii pe aria trezorerie si arbitraj.

Directoratul bancii este condus de Steven van Groningen - presedinte executiv, secondat de James Daniel Stewart - vicepresedinte responsabil pe Trezorerie si Piete de Capital, Vladimir Kalinov -vicepresedinte divizia retail si Carl Rossey - vicepresedinte divizia operatiuni si IT.



Citeste si