Citeste si

Wall-Street.ro va propune un interviu cu unul dintre cei mai tineri manageri de top din industria romaneasca a asigurarilor, presedintele noului Omniasig Vienna Insurance Group (VIG). Asadar, de vorba cu...Mihai Tecau (foto).

Wall-Street.ro: Pe piata din Romania exista peste 40 de companii de asigurari. Sunt prea multi jucatori pentru o piata de profil cu o dimensiune atat de redusa, comparativ cu alte piete europene? (piata asigurarilor a scazut cu 4,3%, la 7,95 miliarde de lei, anul trecut)

Mihai Tecau: Piata de asigurari din Romania este comparabila, dupa volumul de prime brute subscrise cu Slovenia sau Slovacia. Tot dupa acest indicator suntem cu mult peste piata de asigurari din Bulgaria. Cand vorbim de dimensiuni prezente, sa nu uitam potentialul de dezvoltare pe care piata din Romania il are, comparativ cu alte piete vestice ajunse la maturitate.

Aglomerarea de jucatori, pe orice piata, nu doar cea de asigurari, este un semn de sanatate si libertate de dezvoltare. Nu trebuie neglijati factorii determinanti in competitia pe piata precum calitatea serviciilor oferite, varietatea de produse, know how-ul european si traditia unor grupuri mari, cum este si cazul VIG, reteaua teritoriala.

Toate acestea sunt conditii pentru competitivitate pe piata si eficienta in gestionarea resurselor fiecarei companii. Iar in urma acestei concurente clientul este cel mai castigat, avand numeroase optiuni si alegand in functie de ceea ce considera beneficiu final determinant.

Romania ramane a sasea piata din ECE, cu o cota de 5,7%, conform datelor Media XPRIMM.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »