Profitul net al bancii franceze a coborat la 111 milioane euro in trimestrul al doilea, de la 339 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit unui comunicat citat de Bloomberg si preluat de Mediafax.

Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un profit net de numai 19 milioane euro.

Credit Agricole analizeaza inca ofertele primite de la cele mai mari trei banci elene, National Bank of Greece (NBG), EFG Eurobank Ergasias si Alpha Bank, pentru preluarea concurentului mai mic Emporiki Bank. Cele patru banci elene enumerate sunt prezente si in Romania, unde NBG detine Banca Romaneasca, EFG Eurobank Ergasias controleaza Bancpost, iar Alpha si Emporiki functioneaza prin subsidiare cu aceleasi nume.

"Nu a fost luata nicio decizie privind intrarea in discutii mai avansate privind vreuna dintre aceste propuneri", se arata in comunicat. Discutiile continua cu banca nationala a Greciei, Fondul Elen de Stabilitate Financiara si Comisia Europeana, pentru a determina termenii si conditiile la care ar fi supusa vanzarea Emporiki catre o banca mai mare din Grecia, noteaza Credit Agricole.

Citeste si:

Dintre bancile straine cu expunere pe Grecia, Credit Agricole ar inregistra cele mai ridicate pierderi in urma iesirii tarii din zona euro.

In luna iulie, grupul francez a recapitalizat Emporiki cu 2,3 miliarde euro prin conversia partiala in capital a finantarii acordate subsidiarei elene. In urma majorarii de capital, expunerea de capital a Credit Agricole pe Emporiki a crescut la 2,7 miliarde euro, iar expunerea de credit a scazut la 2,3 miliarde euro.

Banca franceza a inregistrat in trimestrul al doilea o pierdere de 370 milioane euro in Grecia si un cost exceptional de 427 milioane euro derivat din amortizarea participatiei pe care o detine la Intesa Sanpaolo, a doua mare banca italiana.

Credit Agricole a cumparat participatia majoritara la Emporiki in anul 2006, pentru 2,2 miliarde euro. Dintre cele mai mari banci elene, Emporiki era la acea data cea mai putin profitabila. De atunci, Emporiki a inregistrat profit numai in 2007, pierderile acumulate de Credit Agricole la subsidiara elena totalizand aproximativ 5,7 miliarde euro pana la sfarsitul lunii iunie a acestui an, potrivit Bloomberg.