Asigura.ro, cel mai vechi site de asigurari online din Romania, deschide unul din primele Call-Centere dedicate romanilor care vor sa inteleaga cum functioneaza noul sistem de asigurari pentru locuinte.
“Vrem sa oferim tuturor celor interesati ocazia de a intelege ce au de facut ca urmare a modificarii legislatiei privind asigurarile de locuinte - fara nici o obligatie din partea lor”, spune Razvan Pavel, directorul general al portalului Asigura.ro.

Portalul Asigura.ro este operat de catre Netrisk Romania, subsidiara a companiei Netrisk.hu.

Serviciul este gratuit si poate fi utilizat fara nici un fel de obligatie de catre oricine, nu doar de clientii Asigura.ro, in intervalul luni-vineri, intre orele 9:00 – 18:00. Linia telefonica poate fi apelata la numarul 037.22.22.300.

Incepand cu data de 1 septembrie anul curent, este obligatorie incheierea unei polite de asigurare pentru toate cladirile cu destinatie de locuinta.

Aceasta polita obligatorie se numeste PAD si acopera doar 3 riscuri catastrofale: inundatie, cutremur si alunecare de teren, fiind emisa de o companie de asigurare cu statut special - PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor). Politele PAD ofera o acoperire de maximum 20.000 euro, ceea ce in majoritatea cazurilor este mult sub valoarea reala a unei locuinte.

Asigura.ro recomanda ca toate proprietatile care valoreaza mai mult decat aceasta suma asigurata prin PAD sa fie asigurate si printr-o polita facultativa. Aceasta acopera si multe alte riscuri suplimentare, spre deosebire de polita obligatorie: incendii, explozii, furturi – chiar si daunele produse vecinilor etc.

Prin intermediul Asigura.ro se pot incheia imediat atat asigurari obligatorii PAD cat si toata gama de asigurari facultative pentru locuinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri