Georgescu: Bugetul pe 2013 va fi prezentat la 15 zile dupa instalarea noului guvern

Bugetul pentru anul viitor va fi prezentat la 15 zile dupa instalarea noului guvern rezultat din alegerile programate in decembrie, derogarea fata de termenul legal de 15 octombrie fiind convenita cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, a declarat Florin Georgescu.

"Noul guvern va fi obligat sa prezinte bugetul in 15 zile de la instalare (...) Guvernul a stabilit cu acordul FMI, Comisaiei Europene si Bancii Mondiale ca in anii in care alegerile parlamentare sunt plasate in ultimle trei luni ale anului, bugetul sa fie prezentat la 15 zile dupa instalarea noului guvern", a spus Gerogescu, dupa o inta1lnire cu Comisia de Buget Finante din Parlament.

El a explicat ca oficialii organismelor internationale vor sa discute cu un guvern legitim si ales despre noul buget si nu in timpul campaniei electorale.

Georgescu a amintit ca si in 2008 bugetul pentru 2009 a fost intarziat si s-a aprobat in februarie, scrie Mediafax.

Intrebat daca exista totusi bani pentru reintregirea salariilor prin majorarea cu 7,4%, Georgescu a afirmat ca "banii pentru reintregirea salariilor sunt pentru ca se va aplica masura in prima luna a anului viitor".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri