Sucursala Astra Asigurari din Ungaria a deschis, in ultimele trei luni, patru puncte de vanzare in Budapesta, Miskolc, Pecs si Gyor, reteaua teritoriala urmand sa fie extinsa si in Debrecen si Szeged in luna octombrie, investitiile cumulate in cele sase locatii depasind 4 milioane de euro, informeaza Mediafax.
"Investitiile in cele sase centre de servicii pentru clienti se ridica la peste 4 milioane de euro. Obiectivul nostru este sa fim cat mai aproape de clienti, sa ne gaseasca nu doar pe Internet, sa aiba acces la toata paleta de produse: RCA, asigurari de locuinte, de viata si corporate", a declarat directorul general al Astra Biztosito, Bela Torok.

Astra Biztosito si-a inceput activitatea in octombrie 2010. Sucursala a inregistrat in 2011 subscrieri de 65,87 milioane de lei, de la 77.624 lei in urma cu an.

In primele sase luni ale acestui an, sucursala Astra din Ungaria a subscris prime de 50,5 milioane de lei.

Defalcat, cele mai mari incasari au revenit politelor de raspundere civila auto (RCA) - 49,03 milioane de lei, urmate de asigurarile CASCO - 871.422 lei si pentru locuinte - 604.071 lei.

Pe partea de daune, sumele platite de Astra Biztosito clientilor asigurati au insumat 21,2 milioane de lei in prima parte a acestui an. Despagubirile pe segmentul RCA au atins 20,97 milioane de lei.

Astra Asigurari a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

La nivelul anului 2011, Astra a ocupat prima pozitie in topul asiguratorilor locali dupa nivelul subscrierilor, care au atins 1,01 miliarde de lei, in scadere cu 6,5% fata de anul precedent.

In prima parte a acestui an, Omniasig a devansat Astra in privinta veniturilor din prime subscrise. Astfel, Omniasig a consemnat venituri de 548,9 milioane de lei, comparativ cu 516,7 milioane de lei in Astra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri