Actionarii Astra Asigurari l-au numit pe Iulius Alin Bucsa, fost director general al Euroins, in functia de presedinte al directoratului companiei, detinuta de Alexander Adamescu, a anuntat compania.

Adamescu a preluat sefia Astra in luna martie a acestui an, dupa ce Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a avizat propunerea actionarilor Astra. El l-a inlocuit pe Radu Mustatea, care s-a retras din aceasta pozitie in noiembrie 2011.

Bucsa a fost director general al Euroins Romania din iulie 2009.

Astra Asigurari a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

La nivelul anului 2011, Astra a ocupat prima pozitie in topul asiguratorilor locali dupa nivelul subscrierilor, care au atins 1,01 miliarde de lei, in scadere cu 6,5% fata de anul precedent.

In prima parte a acestui an, Omniasig a devansat Astra in privinta veniturilor din prime subscrise. Astfel, Omniasig a consemnat venituri de 548,9 milioane de lei, comparativ cu 516,7 milioane de lei in cazul Astra.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Asiguratorii vor plati jumatate din amenzile Concurentei pe 2018