Totodata, Ministerul Finantelor Publice, actionarul majoritar al Eximbank, a decis sa-l pastreze pe Paul Ichim pe pozitia de vicepresedinte al bancii, scrie Mediafax.

De asemenea, Mihai Mandres a fost numit vicepresedinte al bancii, in locul Luminitei Manolache. Mandres a lucrat in trecut la ING Bank si Eximbank.

Costea a fost numit la conducerea Eximbank la inceputul anului 2009, pe timpul mandatului guvernului PSD-PDL. El este cumnatul fostului lider al PSD Mircea Geoana.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca este detinuta de stat prin Ministerul Finantelor Publice, in proportie de 95,374%, iar restul actiunilor sunt in proprietatea celor cinci societati de investitii financiare (SIF): SIF Banat Crisana - 0,311%; SIF Moldova - 0,311%; SIF Transilvania - 0,311%; SIF Muntenia - 0,423%; SIF Oltenia - 3,270%.