Aegon, societate de asigurari care opereaza in regim transfrontalier, a inregistrat in primul semestru din acest an, o crestere de 350% pe segmentul de asigurari de viata, ajungand la un volum de prime brute subscrise de 2,11 milioane de euro. Astfel, cota de piata a grupului Aegon s-a triplat in Romania si a depasit evolutia medie a pietei.
Defalcat, subscrierile pe segmentul de asigurari de viata traditionale au fost impulsionate de lansarea produsului de acumulare si protectie Aegon Fii Sigur, pentru care la nivelul semestrului intai al acestui an, valoarea vanzarilor acestui produs au reprezentat 80% din totalul vanzarilor societatii.

In acelasi timp, valoarea portofoliului de asigurari de viata unit-linked a crescut cu 13,75%, de la 0,80 la 0,91 milioane de euro, datorita produsului Aegon Fii Istet.

Prima medie pentru produsul garantat Aegon Fii Sigur a fost de 1.493 lei, iar pentru produsul unit-linked Aegon Fii Istet a fost de 3.977 lei.

Pentru ultimele 4 luni ale anului, Banca Transilvania si Aegon au decis reluarea campaniei promotionale “Aegonomiseste acum pentru momentele cheie din viata ta!”, derulata in perioada februarie-iunie 2012, prin care asiguratorul a acordat o luna gratuita de contract fiecarui nou client, cu valoare intre 100 si 550 lei, in functie de optiunile contractuale si de beneficiile alese.

"Pe langa aceasta, rezultatele au fost favorizate si de o politica de subscriere prudenta si un bun management al costurilor, dar si de dezvoltarea segmentului de bancassurance prin parteneriatul cu Banca Transilvania", a declarat Sinziana Maioreanu (foto), CEO Aegon Romania.

La sfarsitul lunii iulie de anul trecut, Aegon Asigurari de Viata a anuntat ca va fuziuna, prin absorbtie, cu Aegon TuZ, compania poloneza de asigurari de viata, detinuta de grupul olandez Aegon, urmand ca societatea de pensii private, a doua linie de business a grupului in Romania, sa nu fie afectata de acest proces, se arata in comunicatul companiei.

Procesul consta in trei etape majore: deschiderea de catre Aegon Polonia a sucursalei sale de asigurari de viata in Romania, dupa care vor urma in ordine, fuziunea transfrontaliera a acesteia cu Aegon Asigurari de Viata si integrarea operationala.

Aegon TuZ e prezenta pe piata poloneza inca din 1999 si a fost preluata de grupul financiar olandez in decembrie 2005. Compania dispune de expertiza in crearea si administrarea investitiilor pe termen lung si in programele de economisire. La sfarsitul anului 2010, Aegon TuZ ocupa locul patru in topul asiguratorilor activi in segmentul unit linked.

Grupul financiar Aegon ofera produse de asigurari de viata, pensii si administrarea activelor si are linii de business deschise in peste 20 de piete din America, Europa si Asia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri