„Preiau cu entuziasm noua mea functie in cadrul Euroins Romania. Piata de asigurari reprezinta in acest moment un mediu de business cu multe provocari, dar si oportunitati de a dovedi ca un management eficient poate combate efectele crizei, care lovesc de atata timp asiguratorii”, declara Mihnea Tobescu (foto), CEO, Euroins Romania.

Mihnea Tobescu a fost liderul diviziei romanesti de asigurari generale a American International Group timp de peste 15 ani. Astfel, Mihnea Tobescu a condus operatiunile AIG in Romania in toate etapele de evolutie ale companiei, din anul 1997, printr-o serie de transformari si rebranding-uri repetate.

„Printre obiectivele pe care mi-am propus sa le ating alaturi de colegii mei din cadrul Euroins Romania se afla diversificarea liniilor de business care stau la baza dezvoltarii companiei si a portofoliului de produse”, a completat Mihnea Tobescu.

Tobescu a condus Chartis Romania (fosta AIG Romania) pana in martie 2012, cand Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a retras, la cerere, autorizatia de functionare a societatii si a aprobat transferul portofoliului catre sucursala Bucuresti a Chartis Europe Limited Londra.

Citeste si:

El a preluat conducerea fostului asigurator in februarie 2002, scrie Mediafax.

Euroins a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale.

Actionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 90,5% si mai multe persoane fizice si juridice, care impreuna controleaza titluri reprezentand 9,5% din capitalul social.

In prima jumatate a anului, compania a subscris prime de 228 milioane de lei, de aproape doua ori mai mari fata de cele raportate in aceeasi perioada a anului trecut, de 116 milioane lei.