Intesa Sanpaolo Group a finalizat fuziunea subsidiarelor bancare din Romania - Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze, se arata intr-un comunicat al bancii.

Intesa Sanpaolo Bank este entitatea care va actiona in continuare pe piata in urma preluarii prin absorbtie a activelor CR Firenze Romania. In urma acestei fuziuni, prima de pe piata locala in ultimii cinci ani, Intesa Sanpaolo Bank va opera printr-o retea nationala de 90 de unitati, cu circa 1.000 de angajati si active totale de peste 5 miliarde lei.

"Grupul nostru este printre primii jucatori in multe din pietele din Europa Centrala si de Est, iar Romania ramane in continuare una dintre pietele cu potential semnificativ de crestere pentru banca noastra", a declarat Ezio Salvai, director general (CEO) Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank va actiona in continuare pe piata locala ca o banca universala, cu produse si servicii destinate segmentelor retail, IMM si corporate.

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare internationale, cu 20 milioane de clienti. Grupul este prezent in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce opereaza in 12 tari din regiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful Enel: Sunt oameni interesati sa cumpere active ale companiei