BCR finanteaza firmele doar in moneda in care au incasari, pentru reducerea riscului valutar

BCR a decis sa finanteze firmele doar in moneda in care au incasari, pentru a diminua riscul valutar cu care s-ar putea confrunta antreprenorii, a declarat Emilian Croitoru, director retea corporate BCR.

"In aceasta furtuna firmele ne-au dat o lectie. Continua sa plateasca salarii, sa creeze locuri de munca, sa inoveze. Antreprenorii in 2012 sunt mai eficienti, (...) sunt mult mai atenti, mai prevazatori. Inainte daca aveau o idee si acces usor la finantare o implementau imediat. Acum sunt mai atenti la riscuri si mai deschisi sa invete. Un exemplu ar fi riscul valutar. BCR in ultimele luni a hotarat sa finanteze doar in moneda in care firmele au incasari. Daca ai export primesti finantare in valuta, daca nu primesti in lei. Firmele au fost initial reticente, dar au inceput sa inteleaga", a spus Croitoru.

In opinia sa, antreprenorii vor putea fi sustenabili pe termen mediu, cu efecte pozitive asupra economiei in ansamblu, scrie Mediafax.

BCR acorda finantari de zeci de milioane de euro in fiecare luna, a adaugat Croitoru, precizand ca exista o usoara crestere a activitatii de creditare la nivelul bancii, fara sa ofere insa detalii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri