Piraeus Bank lanseaza DepoInvest, un produs hibrid intre depozite si fondurile mutuale

Piraeus Bank a lansat DepoInvest, un produs care se adreseaza persoanelor fizice care vor sa aiba acces la dobanzile oferite de banca la depozite si in acelasi timp la investitiile in fonduri mutuale.

DepoInvest plaseaza jumatate din suma alocata de client intr-un depozit bancar in euro sau dolari, iar cealalta jumatate in fondurile mutuale puse la dispozitie de Piraeus Bank, asigurand astfel diversificarea investitiilor.

Produsul ofera acces la toate cele 14 fonduri mutuale in euro si dolari distribuite de banca si administrate de societati de investitii financiare printre care se numara ING Investment Management si Pioneer Investments.

Investitia este lichida pentru ca, la solicitarea clientilor, banca rascumpara oricand unitatile de fond detinute de acestia.

“Cand am creat acest produs, ne-am gandit la facilitarea accesului clientilor la medii de investire-economisire cat mai diverse si complexe. In aceasta perioada de incertitudine si regres economic, fiecare dintre noi ar trebui sa ia in calcul diversificarea plasamentelor. Este o strategie inteleapta si tocmai de aceea am construit DepoInvest, un hibrid cu avantaje clare fata de componentele individuale accesate separat.” a declarat Iuliana Anchidin, Institutional Sales ManagerTreasury & Financial Markets.

Cum functioneaza DepoInvest?

Mecanismul de functionare al produsului DepoInvest presupune urmatoarele etape:

1. Selectarea fondurilor care vor fi parte componenta a produsului DepoInvest

2. Deschiderea unui cont curent in moneda in care urmeaza sa se realizeze investitia (EUR/ USD)

3. Depunerea sumei de bani dorite in contul deschis; jumatate din aceasta suma va fi investita in fonduri (dupa ce clientul parcurge si semneaza documentatia aferenta fondurilor), cealalta jumatate urmeaza sa fie depusa intr-un depozit la termen fiind bonificata de banca cu dobanda aferenta produsului, fixa pe toata perioada depozitului si platibila la scadenta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TransferGo lansează o nouă opțiune: creștere de 25% a tranzacțiilor
Setari Cookie-uri