Vikram Pandit s-a retras din pozitia de CEO al Citigroup la doar o zi dupa ce banca a raportat un declin al profitului pentru al treilea trimestru. Pandit va fi inlocuit de Michael Corbat, executivul Citi pe Europa, Orientul Mijlociu si Africa, potrivit informatiilor transmise de banca.
Michael Corbat (foto) lucreaza in cadrul Citi din 1983, inca de la absolvirea Universitatii Harvard, avand astfel 29 de ani de experienta in banking.

De asemenea, directorul operational al Citi, John Havens, care se ocupa de clientii institutionali ai bancii si-a dat si el demisia.

In urma acestei stiri, actiunile Citigroup s-au depreciat cu 2,4% in predeschiderea pietei din Statele Unite.

"Citigroup este bine asezata ca sa isi continue cresterea si profitabilitatea, in contextul in care s-a reorientat spre fundamentele banking-ului", a spus Pandit

Pandit s-a nascut in India, dar s-a mutat in Statele Unite la 16 ani. El a absolvit Universitatea Columbia si a obtinut un doctorat la aceeasi institutie in 1986.

Vikram Pandit a lucrat si pentru Morgan Stanley, iar in decembrie 2007 a fost numit CEO al Citigroup.

"Respectam decizia lui Vikram. De la numirea sa, la inceputul crizei financiare si pana in prezent, Vikram a restructurat si recapitalizat banca, intarind astfel franciza Citi si reorientand business-ul", a precizat Michael E. O'Neill, presedintele consiliului de administratie al Citigroup.

Potrivit presedintelui Citi, noul CEO are o vasta experienta in multe segmente de activitate ale bancii, de la vanzari si trading la piete de capital si carduri de credit.

"In timpul crizei financiare, el a reusit sa restructureze peste 40 de business-uri, ajutand astfel compania sa isi imbunatateasca semnificativ balanta contabila", a concis O'Neill.

Citi are circa 200 milioane de clienti in toata lumea si desfasoara activitati in 160 de tari

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri