USL il propune pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pe Daniel Tudor, fost director general al Ardaf, informeaza Mediafax.

Tudor a declarat pentru Mediafax ca va fi audiat luni, 22 octombrie, de catre comisiile parlamentare.

Informatia a fost confirmata, luni, de presedintele PNL, Crin Antonescu.

Acesta a declarat, intr-o conferinta, ca USL a stabilit sa-l propuna pe Daniel Tudor pentru sefia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). El a condus Ardaf in perioada 2007-2009.

Alaturi de alte persoane fizice, Tudor a infiintat in anul 1992 societatea Roumanie Assurance International (RAI). In 2007, RAI a fost preluata integral de fondul ceh de investitii PPF Investments, valoarea tranzactiei fiind estimata la 10 milioane de euro.

La data tranzactiei, Tudor detinea 47,4% din actiuni, impreuna cu Doina Anca Tudor - 20,71%, Maria Tudor - 20,62%, Alexandrina Dumitru - 7,5% si Aneta Stavarus - 3,77%.

Parlamentul l-a revocat saptamana trecuta pe Constantin Buzoianu din functia de presedinte al CSA, institutia fiind condusa, interimar, de vicepresedintele Tudor Balta.

Parlamentarii si-au exprimat optiunea pe buletine de vot, in absenta parlamentarilor PDL, care au decis sa boicoteze lucrarile plenului reunit.

Buzoianu a declarat luni, 15 octombrie, ca va fi revocat din functie si a sustinut ca piata asigurarilor se confrunta cu "probleme grave", care, in cazul producerii unui cutremur puternic, ar face ca scandalul FNI sa para un mic accident.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
The Concept: Limitarea plafonului de TVA 5% divide piata rezidentiala