Procurorii austrieci investigheaza managerii Raiffeisen Bank in legatura cu suspiciuni de inside trading

Procurorii austrieci investigheaza cativa manageri de la Raiffeisen Bank cu privire la suspiciunile de „inside trading” in cazul fuziunii din 2010 dintre Raiffeisen International si Raiffeisen Zentralbank, a precizat un purtator de cuvant al procuraturii, citat de Reuters.

In jur de 15 oameni sunt suspectati ca ar fi fost implicati in vanzarea de actiuni Raiffeisen International inainte de anuntarea fuziunii, proces care a condus la scaderea pretului titlurilor la acel moment.

Procurorii investigheza aceasta afacere de cateva luni in urma unei plangeri formulate de Autoritatea de Reglementare Financiara din Austria (FMA), a mai spus purtatorul de cuvant.

Prin „inside trading”, investitorii sunt dezavantajati de catre persoanele care au utilizat informatii ce nu sunt disponibile publicului larg pentru manipularea pietei.

Oficialii Raiffeisen au precizat ca nu se poate vorbi de „inside trading”, intrucat nu a fost clar decat dupa ce tranzactiile au avut loc ca fuziunea se va realiza.

Procurorii austrieci au mentionat ca avand in vedere numarul de persoane si suma de bani implicata – 87.000 euro – nu sunt consistente, ancheta ar trebui sa fie finalizata in cateva luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UniCredit Consumer Financing taie dobânda la creditele semnate electronic
Setari Cookie-uri