Banca Nationala l-a avizat pe Philippe Lhotte la conducerea BRD

Banca Nationala a Romaniei a aprobat numirea lui Philippe Charles Lhotte ca director general al BRD - Groupe Societe Generale si membru al Consiliului de Administratie al bancii, urmand ca acesta sa fie ales presedinte al CA, informeaza Mediafax.

"BRD - Groupe Societe Generale informeaza investitorii ca urmare a primirii aprobarii Bancii Nationale a Romaniei in data de 31 octombrie 2012, domnul Philippe Charles Lhotte a preluat functiile de administrator si director general al BRD", se arata intr-un comunicat al bancii remis Bursei de Valori Bucuresti.

La mijlocul lunii septembrie, actionarii BRD - Groupe Societe Generale au aprobat numirea lui Philippe Charles Lhotte ca administrator, cu un mandat de patru ani.

Lhotte a fost presedinte - director general al SG Expressbank AD, filiala Societe Generale din Bulgaria, iar din iulie a fost desemnat sa preia functia de director general al BRD - Groupe Societe Generale.

La finele lunii iulie, Alexandre Paul Maymat a renuntat la calitatea de administrator a bancii din motive personale. Maymat urma sa preia conducerea bancii dupa retragerea lui Guy Poupet, presedinte - director general al institutiei de credit pana in primavara acestui an.

Grupul financiar francez Societe Generale este actionarul majoritar al BRD si controleaza 60,16% din actiuni. In actionariat se regasesc si cele cinci SIF-uri, cu pachete de pana la 5%.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri