Schemele de plata SEPA sunt un set de reguli, practici si standarde in scopul realizarii interoperabilitatii la nivel interbancar, reglementare a Consiliului European al Platilor (EPC).

Noile standarde de plata, configurate prin sistemul Sent al Transfond vor aduce o serie de beneficii, atat bancilor cat si clientilor, persoane fizice si companii, datorita uniformizarii informatiilor aferente platilor la toate bancile.

Banca Comerciala Feroviara anuntat, printr-un comunicat, ca in urma implementarii schemei SEPA, caracteristicilor serviciului de plati in lei pe care banca il presteaza clientilor sai au ramas neschimbate.

“Tocmai de aceea, singurul aspect de care acestia trebuie sa tina cont la efectuarea platilor interbancare in lei de mica valoare este numarul maxim de caractere impus pentru completarea detaliilor de plata, conform standardului SEPA si a prevederilor Normei BNR nr. 1/ 2005 (privind modul unitar de completare a mentiunilor din ordinele de plata in mesajele electronice utilizate in sistemul ReGIS si in casa de compensare automata)”, se arata in comunicatul bancii.

Institutia de credit arata ca, deocamdata, doar Banca Comerciala Feroviara si alte 16 banci din cele 41 au adoptat schema SEPA pentru transferurile in lei.