Primele brute au coborat de la 142 milioane de euro la 135 de milioane de euro pe segmentul asigurarilor generale, in timp ce pe asigurari de viata si sanatate au stagnat in intervalul analizat la 17 milioane de euro, se arata intr-un raport al grupului german, cel mai mare asigurator european, citat de Mediafax.

Allianz a generat in Romania prime nete de 119 milioane de euro in primele noua luni, in scadere cu 14% fata de 139 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Asigurarile generale au adus 109 milioane de euro, comparativ cu 130 de milioane de euro in urma cu un an, in timp ce divizia de asigurari de viata si sanatate a crescut cu 1 milion de euro, la 10 milioane de euro.

Profitul operational inregistrat de grup in Romania a avansat de la 2 la 3 milioane de euro, dupa ce rezultatul asigurarilor generale s-a dublat de la 1 milion de euro anul trecut la 2 milioane de euro.

In trimestrul al treilea, Allianz a raportat pentru Romania prime brute totale de 47 milioane de euro in scadere cu 4% de la 49 milioane de euro anul trecut. Scaderea este datorata unui rezultat mai slab al diviziei de asigurari generale, care a consemnat prime de 42 de milioane de euro, fata de 44 milioane de euro in trimestrul al treilea al anului precedent. Asigurarile de viata si sanatate au stagnat la 5 milioane de euro.

Primele nete subscrise de grupul german pe piata romaneasca au coborat cu 9%, de la 44 milioane de euro la 40 de milioane de euro in intervalul analizat. In timp ce asigurarile de viata si sanatate s-au mentinut la 3 milioane de euro, primele nete pe asigurari generale au inregistrat un declin de la 41 milioane de euro la 37 milioane de euro.

Potrivit raportului, Allianz nu a inregistrat profit operational pentru trimestrul al treilea in Romania, atat anul trecut cat si in 2012.

La nivel de grup, Allianz a inregistrat un profit net de 1,34 miliarde de euro pentru trimestrul al treilea, fata de 196 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. In anul anterior, grupul a contabilizat in aceasta perioada pierderi exceptionale pentru investitiile in mai multe banci, companii de asigurari si obligatiuni ale statului elen.

Pentru primele noua luni, castigul a urcat de la 2 miliarde de euro anul trecut la 3,9 miliarde de euro. Grupul Allianz este prezent pe piata romaneasca prin Allianz-Tiriac Asigurari.