BCR, cea mai mare banca romaneasca in functie de active, va continua procesul de optimizare a retelei, in conditiile in care de la inceputul anului au fost inchise 45 de unitati, 8 au fost relocate si alte doua sucursale au fost inaugurate, a precizat Martin Skopek, vicepresedintele executiv retail al institutiei de credit.

In prezent, banca are 621 de unitati. BCR a inaugurat astazi prima unitate fara o casierie, unde operatiunile cash vor fi gestionate exclusiv prin intermediul echipamentelor.

„Vom mai deschide astfel de unitati in functie de feed-back-ul primit de la clienti. Este o unitate prototip si vrem ca intreaga cladire Bucharest Financial Plaza (cladirea de pe Calea Victoriei unde se afla noua unitate BCR – n.r.) sa fie transformata intr-un centru financiar”, a explicat Skopek.

El a mentionat ca banca a instalat in toata tara 400 de automate de depunere de numerar si plati. Pe langa deschiderea noii sucursale, BCR a lansat si trei pachete de cont curent.

Noile pachete de cont curent ofera acces gratuit la contul curent prin card de debit ce poate fi emis instant odata cu deschiderea pachetului fara sa astepti 5 zile pentru emitere si au inclus serviciul de tranzactii mobile ce functioneaza de pe orice tip de telefon mobil oricat de vechi ar fi, din orice retea si fara sa fie nevoie de acces la internet.

Un alt beneficiu este acela de a efectua plati de facturi sau tranzactii prin card la bancomat, tranzactii mobile, internet banking, phone banking, direct debit si standing order si direct catre un telefon mobil, fara sa fie nevoie de contul IBAN.

Preturile acestor pachete de cont curent incep de la 4,5 lei/luna pentru ClasiCont, 8,5 lei/luna pentru ExtraCont si 12,5 lei/luna pentru TotalCont.

BCR a inregistrat in trimestrul al treilea al anului o pierdere neta de 212,5 milioane lei, in scadere cu 11,3% fata de perioada aprilie-iunie, pe fondul cresterii provizoanelor de risc aferente creditelor si a scaderii veniturilor din comisioane si tranzactionare.

Dupa primele noua luni din 2012, banca a raportat un rezultat negativ de 758,8 milioane lei, fata de un profit de 68,9 milioane lei in perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
ING anunta oficial lansarea optiunii de deschidere cont 100% online
Setari Cookie-uri