Valoarea indicativa a fost de 250 milioane lei, iar cererea bancilor a fost de peste trei ori mai mare, de 855,8 milioane lei.

Analistii ING Bank se asteptau la un randament in crestere, reiese dintr-un raport emis joi, intrucat ultimele licitatii au reflectat deteriorarea apetitului jucatorilor pentru datoria publica pe termen lung.

Ministerul a programat pentru luna noiembrie licitatii de 3,55 miliarde lei prin plasarea de titluri de stat pe piata interna, cele mai multe operatiuni fiind planificate pentru vanzarea de obligatiuni.

Citeste si:

Ultimele doua licitatii din noiembrie sunt programate luni, cand Trezoreria statului va redeschide emisiuni de obligatiuni cu scadente pe trei ani si, respectiv, 15 ani. Valoarea indicativa pentru titlurile pe trei ani este de 300 milioane lei, iar prin emisiunea pe 15 ani Finantele vor sa imprumute 100 milioane lei.

Ministerul Finantelor a imprumutat in acest an 49,65 miliarde lei din piata locala. La aceasta suma se adauga emisiuni in valuta de 3 miliarde euro si 2,25 miliarde dolari.