BCR ofera gratuit in primul an pachetul de semnatura electronica pentru medici, farmacisti si microfirme

Banca Comerciala Romana (BCR) acorda gratuit pentru primul an certificatul digital calificat de semnatura electronica in conditiile unui contract pe 3 ani achizitionat de persoanele fizice autorizate (PFA) din categoaria medici sau farmacisti.

Aceeasi oferta este valabila si pentru toti clientii BCR din categoria microintreprinderi.

Semnatura electronica reprezinta informatii personale in format electronic atasate unui document, de asemenea, in format electronic si serveste ca metoda de identificare electronica a semnatarului unor documente, asigurand astfel destinatarul de identitatea expeditorului si de integritatea mesajului.

“Medicii si farmacistii sunt obligati ca pana la finele anului sa isi achizitioneze pachetul de semnatura electronica deoarece din 2013 nu se vor mai putea emite retete decat in format electronic“, a declarat Sorin Mititelu, director executiv la directia managementul segmentelor retail in cadrul BCR.

Cu acelasi pachet de semnatura electronica, medicii, farmacistii, furnizorii de produse medicale pot depune raportarile lunare obligatorii la Casele de Asigurari de Sanatate.

In conformitate cu Ordinul Presedintelui ANAF numarul 2520/2010, incepand cu data de 25 noiembrie 2010, contribuabilii mari si mijlocii au obligatia sa depuna numai electronic declaratiile fiscale incepand cu obligatiile aferente lunii octombrie.

Totodata, incepand cu data de 3 ianuarie a.c. microintreprinderile sunt obligate sa depuna o singura declaratie privind contributiile sociale care pana la data de 31.12.2010 au fost colectate separat de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale a Formularul 112 pentru Declaratia unica (sursa www.anaf.ro), declaratie care se depune on-line doar cu ajutorul unui dispozitiv de semnatura electronica.

Declaratiile privind obligatiile de plata la bugetul de stat, impozitul pe profit, obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, precum si deconturile privind accizele, impozitul la titeiul din productia interna, cel de TVA si cel special de TVA, vor fi transmise prin intermediul Sistemului Electronic National (SEN). Declaratiile se depun pe site-ul www.e-guvernare.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri