"Admite exceptia inadmisibilitatii. Respinge actiunea ca inadmisibila. Cu recurs in 5 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica miercuri, 5 decembrie 2012", se arata pe pagina web a instantei, scrie .

Dosarul, in care Camera Deputatilor si Senatul au calitatea de parat, a fost inregistrat Curtea de Apel Bucuresti la 13 noiembrie si are ca obiect suspendarea Hotararii Parlamentului 41/2012.

Revocarea lui Buzoianu (foto), sustinut de PDL si numit de Parlament in aceasta functie in septembrie 2011, s-a facut in baza unui raport intocmit de Comisiile pentru buget-finante din Senat si Camera Deputatiilor, care au constatat ca piata asigurarilor din Romania "manifesta deficiente sub aspectul supravegherii prudentiale si reglmentarii, avand consecinte negative asupra asiguratilor".

Anterior deciziei de revocare, fostul presedinte al CSA a afirmat ca piata asigurarilor se confrunta cu "probleme grave", care, in cazul producerii unui cutremur puternic, ar face ca scandalul FNI sa para un mic accident.

Buzoianu a fost inlocuit la conducerea autoritatii de reglementare de Daniel Tudor, din partea USL, fost director general al Ardaf in perioada 2007-2009. Anterior, Tudor a condus Roumanie Assurance International (RAI), unde a detinut si un pachet de actiuni reprezentand 47,4% din capitalul social.

Societatea a fost preluata integral de fondul ceh de investitii PPF Investments, valoarea tranzactiei fiind estimata la 10 milioane de euro.

Anul trecut, piata asigurarilor generale si de viata a scazut cu 5,8%, la 7,82 miliarde de lei.

In primele noua luni ale acestui an, subscrierile au crescut cu 1,4%, la 6,2 miliarde de lei.