EFG Eurobank a raportat pierderi de 27,3 mil. euro la noua luni

EFG Eurobank, proprietarul Bancpost si al altor companii locale, a raportat dupa primele noua luni pierderi de 27,3 milioane de euro pe Romania, de peste trei ori mai mari comparativ cu rezultatul negativ de 8,3 milioane de euro din perioada similara a anului anterior.

Grupul bancar elen a reusit, insa sa inregistreze profit in Romania in trimestrul al treilea, de 100.000 de euro. Acesta este primul rezultat pozitiv trimestrial incepand cu trimestrul al patrulea din 2010, cand castigul s-a situat la 1,9 milioane de euro, potrivit unui raport al EFG. In trimestrul al doilea, EFG a consemnat in Romania o pierdere de 17,1 milioane de euro, iar in primele trei luni un rezultat negativ de 10,3 milioane de euro, noteaza Mediafax.

Activele totale ale grupului financiar in Romania se situau la 4,15 miliarde de euro in septembrie, fata de 4,54 miliarde de euro in decembrie anul trecut. Soldul brut al creditelor a coborat de la 3,22 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut la 3,1 miliarde de euro in septembrie.

Depozitele totale au coborat de la 1,8 miliarde de euro la finele anului trecut la 1,7 miliarde de euro la sfarsitul trimestrului al treilea. Marja neta din dobanzi a scazut de la 3,88% in trimestrului al treilea al anului trecut si in ultimele trei luni ale anului 2011 la 3,22% in trimestrul al doilea din acest an si la 3,19% in perioada iulie-septembrie.

Cheltuielile operationale in Romania au scazut de la 117,3 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut la 107,9 milioane de euro in acelasi interval din acest an.

Reteaua de sucursale a ajuns la 240 de unitati in septembrie, de la 265 la sfarsitul anului trecut si 264 in martie.

La nivel de grup, EFG a raportat o pierdere de 1,1 miliarde de euro pentru primele noua luni, comparativ cu un rezultat negativ de 575 milioane de euro in aceeasi perioada a anului anterior.

Bancile elene raporteaza odata cu rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea si pe cele pentru trimestrul al doilea, amanate dupa ce a fost intarziata recapitalizarea institutiilor de credit cu fonduri de la statele din zona euro. Ministrii de Finante din zona euro au aprobat, recent, o transa de 34,5 miliarde de euro pentru Grecia, care face posibila recapitalizarea bancilor, necesara dupa pierderile masive inregistrate in urma participarii la stergerea a 100 de miliarde de euro din datoria statului elen.

EFG Eurobank a consemnat pierderi de 6 miliarde de euro din implicarea in restructurarea datoriei statului, se arata intr-un comunicat al grupului elen. Initiativele proprii ale bancii au consolidat capitalul cu 1,9 miliarde de euro de la inceputul crizei. Necesarul total de recapitalizare se ridica la 5,8 miliarde de euro, determinat de banca centrala a Greciei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri