OTP Leasing Romania si-a diminuat capitalul social cu 48,7 milioane de lei, la 26,63 milioane lei, prin anularea unui numar de 4,87 milioane de actiuni detinute de Merkantil Bank Ungaria, operatiunea fiind aprobata de actionarii companiei in decembrie.

Anterior, compania de leasing avea un capital social de 75,33 milioane de lei, la care ajunsese prin majorare cu 48,3 milioane lei in decembrie 2010.
In urma operatiunii, capitalul este de 26,636 milioane lei, compus din 2,66 milioane de titluri cu o valoare nominala de 10 lei, scrie Mediafax.

Astfel, firma de leasing este controlata de Merkantil Bank ZRT (Ungaria) in proportie de peste 99,99%, restul titlurilor revenind OTP Bank Romania.

OTP Leasing Romania IFN, membra a grupului financiar maghiar OTP, a fost infiintata in 2007 si finanteaza achizitii de automobile noi si rulate, precum si de echipamente destinate agriculturii si constructiilor.

Grupul OTP este prezent pe piata locala prin OTP Bank Romania, OTP Leasing Romania, OTP Consulting Romania, companie cu activitati de consultanta pentru investitori, autoritati locale si IMM-uri, si OTP Asset Management Romania, societate de administrare a investitiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si