In ianuarie au avut loc intrari de 1,98 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale, se arata intr-un comunicat al BNR, citat de Mediafax.

Iesirile au totalizat 1,73 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,11 miliarde euro.

Citeste si:

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 ianuarie au fost de 35,57 miliarde euro, fata de 35,41 miliarde euro la 31 decembrie 2012.

Platile scadente in luna februarie in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 862,65 milioane euro.

Rezervele valutare ale BNR au inchis anul trecut la un nivel de 31,2 miliarde euro, in scadere cu doua miliarde euro fata de finele anului 2011, cand s-au situat la 33,2 miliarde euro.