Astra Asigurari, al doilea jucator din piata romaneasca de asigurari, dupa valoarea subscrieilor, se extinde pe piata din America Latina, insa pentru inceput in Ecuador, dupa cum precizeaza societatea, tara unde si obtine rating-ul AA+, din partea agentiei de evaluare financiara Pacific Credit Rating.


Agentia de rating Pacific Credit Rating, care opereaza in America Latina, a acordat companiei Astra Asigurari, cea mai mare societate de profil cu capital integral romanesc, rating AA+, ca urmare a intentiei de extindere a activitatii in Ecuador.

"Rating-ul AA+ se acorda societatilor cu o capacitate excelenta de respectare a conditiilor contractuale, lichiditate si profitabilitate foarte buna, factor de risc minim si impact pozitiv in dezvoltarea economiei locale si implicit a pietei de asigurari", se arata in comunicatul e presa al companiei care citeaza raportul Pacific Credit Rating.:

"Vom subscrie in prima parte a anului 2013 din Romania, iar liniile de business vor fi pentru inceput property, riscuri catastrofale, aviatie si maritime. Intentionam de asemenea sa ne extindem si in alte tari din America Latina in urmatorii doi ani", a declarat Iulius Alin Bucsa (foto), presedinte directorat Astra Asigurari. El a subliniat ca urmatoarele piete unde societatea de asigurari intentioneaza sa se extinda sunt Peru, Columbia si Bolivia.

Valoare investitiilor in sucursalele Astra Asigurari deschise in afara tarii se ridica pentru inceput la peste opt milioane de euro.

Astra Asigurari a deschis prima sa sucursala in afara granitelor tarii in Ungaria - Astra Biztosito, in octombrie 2010. Astra Biztosito si-a inceput activitatea in octombrie 2010. Sucursala a inregistrat in 2011 subscrieri de 65,87 milioane de lei, de la 77.624 lei in urma cu an. In primele sase luni ale acestui an, sucursala Astra din Ungaria a subscris prime de 50,5 milioane de lei.

Actionarii companiei au deschis, de asemenea, in decembrie anul trecut, o sucursala si la Bratislava, sub denumirea Astra Poistovna, si au mai infiintat o firma de asigurare-reasigurare in Georgia, piata unde subscrierile au totalizat in 2011 circa 140 milioane euro.

Omul de afaceri Dan Adamescu detine 99,7% din actiunile Astra, prin firmele The Nova Group Investments Romania (72,68%) si Epsilon Estate Provider (27,02%). Compania a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei.

La nivelul anului 2011, Astra Asigurari a incheiat pe primul loc dupa nivelul primelor subscrise, cu venituri de 1,01 miliarde de lei, in scadere cu 6,5% fata de 2010, si o cota de 20% din piata de profil, insa, in 2012, dupa fuziunea dintre BCR Asigurari si Omniasig (ambele detinute de Vienna Insurance Group), Astra a trecut pe locul doi in piata, dupa valoarea subscrielor, dupa noul Omniasig.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri