Vaticanul a ocolit reglementarile UE privind sectorul bancar apeland la o companie din Elvetia pentru a reporni sistemul de plati prin card in muzee, dupa ce acesta a fost suspendat din cauza temerilor ca statul papal nu a luat masuri suficiente pentru a preveni spalarea de bani, potrivit CNN.

Un purtator de cuvant al Vaticanului a declarat ca a fost contractata compania elvetiana Aduno, specializata in plati prin card, pentru furnizarea serviciului, dupa ce acesta a fost suspendat sase saptamani, informeaza Mediafax.

"Platile prin card la Vatican sunt din nou functionale, astfel ca pelerinii si turistii care viziteaza bazilica Sfantului Petru in fiecare zi pot folosi serviciul de plati, inclusiv pentru muzee", a spus el.

Banca centrala a Italiei a oprit Deutsche Bank, furnizorul anterior al serviciului, sa mai asigure plati prin card de la inceputul anului 2013.

Noul aranjament nu trebuie aprobat de banca centrala a Italiei, intrucat sediul Aduno nu se afla in UE.

Intr-un comunicat din ianuarie in care-si explica decizia, banca Italiei afirma ca reglementarile UE interzic bancilor din spatiul comunitar sa opereze in state din afara UE daca acestea nu au un sistem adecvat de supraveghere bancara sau de combatere a spalarii banilor. Vaticanul nu a respectat niciuna din aceste cerinte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Romania, rata de absorbtie a fondurilor europene de 32%, sub media UE